Lämpökuvaukset

Lämpövuotojen sekä lämpölinjojen ja -kaapeleiden paikannukset

Lämpökuvauksella selvitetään rakenteita rikkomatta uudisrakennuksen heikot kohdat ja vanhemman rakennuksen puutteelliset ja korjausta vaativat rakenteet lämpövuotojen osalta. Lämpökuvausten teetättäminen asuinrakennukseen on fiksua, koska jokainen tietää, ettei lämmitys ole ilmaista. Kaikki lämmitykseen käytetty raha ja energia kannattaa käyttää siihen mihin se on alun perin tarkoitettu, eikä hukata omaisuutta harakoille. Lämpökuvauksella saadaan nopeasti ja helposti selvitettyä kohdat, joista lämpö ja siis myös lämmitykseen sijoitetut rahat karkaavat.

Asuinrakennusten lämpökuvaus suositellaan tehtäväksi etenkin iäkkäille rakennuksille sekä uudemmillekin rakennuksille tilanteissa, joissa huoneiston asukkaat tuntevat vetoa, eikä lämpö pysy sisällä. Rakennusten lämpöä hukkaavat heikot kohdat tulee aina selvittää ja korjata, koska rakenteiden läpi tapahtuvat lämpövuodot tuhlaavat energiaa ja saattavat myös aiheuttaa laajamittaisia rakennevaurioita.

Rakennusten lämpötalouden parantamiseksi lämpökuvaus kertoo yksiselitteisesti puutekohdat rakenteissa, mutta kuvaus vaatii riittävän lämpötilaeron ulko- ja sisäilman lämpötilojen välille. Käytännössä rakennuksen ulkovaipan kuvaukset ovat mahdollisia vain syksystä kevääseen, jolloin ulkolämpötila on lähellä nollaa tai pakkasen puolella.

Selvitään asuntosi mahdolliset lämpövuodot!

Kosteusmittaukset

Ole mieluummin liian ajoissa liikkeellä kuin liian myöhään!

Asuinrakennuksiin tehtävillä kosteusmittauksilla varmistetaan rakenteiden toimivuus vallitsevissa olosuhteissa, eli onko rakenteiden kosteus tasolla, joka saattaa aiheuttaa vaurioita. Mikäli on epäily kosteusvaurioista tai vuodoista rakenteissa tulisi mittaus suorittaa pikaisesti, koska tällöin mahdolliset korjaukset päästään aloittamaan välittömästi ennen suurempaa kosteusvahinkoa.

Varsinkin ennen pesutilaremontin aloittamista tulisi rakenteiden kosteus tarkastaa, jolloin on selvitettävissä tarvittavien toimenpiteiden laajuus (vaatiiko vauriot rakenteiden avauksia ja kuivatuksia).

Uudisrakennuksissa lattioiden pinnoitettavuuden määrittäminen vaatii betonilaatan kosteuden selvittämistä – vanha ohje betonilaatan kuivumisesta viikko sentissä ei pidä paikkaansa ja usein betonin kuivuminen vaatiikin huomattavasti pidemmän ajan. Jo pinnoitevalmistajien vaatimukset betonin kosteudesta vaatii mittauksen suorittamista tuotevastuun ja takuun varmistamiseksi.

Vastaamme mielellämme mittauksiin liittyviin kysymyksiin.

Soita ja kysy lisää: 050-4619132